Konkurs skierowany jest do mieszkańców województwa pomorskiego, którzy prowadzą działalność w formie rolniczego handlu detalicznego na terenie województwa pomorskiego.

Celem konkursu „Weki z Pomorskiej Spiżarni” jest zainteresowanie przetwórstwem żywności i sprzedażą produktów wytworzonych z własnej uprawy, hodowli lub chowu, zwiększenie zainteresowania produktami lokalnymi wśród konsumentów oraz promocja i szerzenie dobrych praktyk w zakresie wytwarzania i sprzedaży produktów rolno-spożywczych charakterystycznych dla województwa pomorskiego, w tym wzrost jego atrakcyjności poprzez rozwój lokalnej przedsiębiorczości.

Przygotowany produkt wraz z formularzem zgłoszeniowym należy przesłać na adres:

Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27
z dopiskiem konkurs „Weki z Pomorskiej Spiżarni”

lub dostarczyć osobiście na adres:

Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-819 Gdańsk, ul. Augustyńskiego 2
II piętro pok. 218 lub 216

Termin nadsyłania zgłoszeń od 1 do 15 października 2020 r.

Szczegółowych informacji na temat konkursu udzielają pracownicy JR KSOW pod numerami telefonów: 58/ 32 68 338  oraz 58/ 32 68 753 i 756. 

Konkurs na najlepszy produkt lokalny „Weki z pomorskiej Spiżarni” finansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy technicznej PROW na lata 2014-2020.

Załączniki:

  1. Formularz zgłoszeniowy
  2. Regulamin Konkursu
  3. Plakat

(Urząd Marszałkowski Woj. Pomorskiego)



REKLAMA MIEJSKA
Poprzedni artykułRajd rowerowy po Żuławach Gdańskich
Następny artykułPlenerowe czytanie „Znaczy Kapitan”